I am using the I2C LCD library with my compatible LCD 2004 Module but the LCD is not working. Is there anything specific to check? | FAQ (Frequently Asked Questions) | Forum

Avatar

Please consider registering
guest

sp_LogInOut Log In sp_Registration Register

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 4 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
I am using the I2C LCD library with my compatible LCD 2004 Module but the LCD is not working. Is there anything specific to check?
August 28, 2015
4:45 am
Avatar
geadmin
Admin
Forum Posts: 22
Member Since:
March 10, 2015
sp_UserOfflineSmall Offline

Most likely it is an issue with the slave address of the LCD Module.  Some Modules ship with different addresses (usually 0x3F or 0x27).  And be careful about setting the value properly to hexadecimal or convert to decimal first if your control or constant is set to decimal.  Also be aware of 7-Bit I2C addressing and the direction bit as described here.

Forum Timezone: UTC 0

Most Users Ever Online: 33

Currently Online:
2 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

John: 18

RTSLVU: 15

Dan6077: 11

Member Stats:

Guest Posters: 0

Members: 80

Moderators: 0

Admins: 3

Forum Stats:

Groups: 1

Forums: 2

Topics: 58

Posts: 289

Newest Members: Marielop, engladcub, AbbaLearilky, LeiylaWes, pavlik76Sed

Administrators: geadmin: 5, filipealtoe: 35, Steffan: 89